Шукати в цьому блозі

неділю, 9 січня 2011 р.

Твіттер як файлообмінник

Твіттер - це сервіс мікроблогінгу, така собі суміш блогу, смс і месенджера. Твітять зараз всі, кому не лінь - від різного роду знаменитостей до офісного планктону. Для тих, хто в танку, описувати суть сервісу і зайвий раз доводити його корисність не буду - краще читайте статті на спеціалізованих сайтах.

 

Ті, хто користується Твіттером, вже давно звикли до ідеї обміну фотографіями (сервісами Twitpic чи Instagr), відео (Twitvid або ж Qik) і аудіо (Cinch чи SoundCloud). Але тепер обмін файлами ще більш розширюється
Звісно, є такі сервіси, як Tweetshare, FileSocial та Tweetcube - але вони чомусь відомі вузькому колу користувачів, і не є надто популярні.
Twileshare – новий сервіс для пересилки файлів через твіттер, що стартував саме перед Різдвом, і поки що знаходиться в стадії бета-версії.
Тут можна розшарювати JPG, GIF, PNG, PDF, Word і Excel-файли, розміром не більше 20 Мб. Кожному користувачу відводиться 1 Гб дискового простору, плюс файли *.pdf, *.doc i *.xls можна переглянути перед скачуванням - завдяки технології Scribe’s API. І це все ще досить пристойно відображається.

Для кожного файлу доступна стандартна статистика типу: скільки разів файл було проглянуто, передано через твітер, плюс можливість коментувати вже завантажене.
Суттєві мінуси - обмеженість форматів файлів, обмеження в 20 Мб, неможливість завантажити файл, не затвітивши про це. Ах да, залогінення відбувається автоматично через логін Твіттера, але за допомогою бета-інвайта, який можна отримати, просто зафоловивши @TwileShare  і знайшовши в його останніх твітах щось типу: "Here's another link with 100 invites", просто клікнути по посиланню.
За останні 15 днів, згідно Гугл-статистики, було 24 тис. запитів по Twileshare. Нехилий старт-ап?) 
Словом, Твіттер стає все більш зручнішим. І я щодня в цьому переконуюся

В якості бонуса - ролик Facebook Movie Trailer Parody: The Twit Network


P.S. Ледь не забув - класика жанру:
Follow timur_san on Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар