Шукати в цьому блозі

суботу, 6 листопада 2010 р.

Рок-Шторм. Мій звіт



23 жовтня 2010 року в місті Калуш, що на Івано-Франківщині, відбувся рок-концерт. І я щиро радий, що я був одним із співорганізаторів :)
Хоча сам я не мав щонайменшої змоги насолодитися суботнім видовищем і музику мені довелося слухати практично з-за куліс, та я ні грама не шкодую. Невеликий звіт «очима стороннього спостерігача» подано нижче



Замість вступу

Громадська організація «Світ Альтернативної Культури» існує в Калуші з 2008 року. З часу заснування вже втретє команда «САК» тішить шанувальників рок-музики якісними та чітко спланованими концертами. Оскільки перший проект від «САКу» називався «Рок-Шторм», то хлопці вирішили використати вже знайому назву для цьогорічного концерту – щоправда, цього разу на якісно іншому рівні: «Рок-Шторм 2010» відбувся під відкритим небом, в парку культури та відпочинку імені Івана Франка. Навіть погодні умови за день до проведення концерту раптово поліпшилися - мовби даючи «добро» на проведення цього дійства.
Засновники громадської організації "Світ Альтернативної Культури"

«Рахуй до семи - буря наближається!»

Близько шести годин викладалися на повну 7 музичних гуртів, близько шести годин калушани та гості міста мали нагоду насолодитися гарячими акордами рок-колективів. Тепер, підбивши підсумки подій минулої суботи, можна з впевненістю сказати – «Рок-Шторм» в міському парку відбувся на славу!
В концерті взяли участь (в порядку виступу):
- NutterTool (drunk punk // Калуш)
- SoulMarket (alt metal / sympho metal // Івано-Франківськ)
- The Pizza Boys! (indie / punk-rock // Івано-Франківськ)
- Crossroads (stoner / alt rock // Калуш)
- Один (alt rock // Івано-Франківськ)
- Холодне Сонце (gothic rock // Київ - Тернопіль)
- Листопад (hard'n'heavy // Івано-Франківськ - Калуш)
Афіша фестивалю "Рок-Шторм"
Хроніки «Рок-Шторму»

Розпочалося все близько 15-20. Відкривали концерт юні калуські панки – гурт «Nuttertool». Незважаючи на відсутність сценічного досвіду, на деяку напругу дебют калушан відбувся успішно. З першими тактами вся невпевненість минулася - і хлопці на всю віддалися музиці, отримуючи підтримку юних шанувальників особливого, калуського «дранк»-панку.
"NutterTool" дали жару. Дебют успішний
Контрастним був виступ другого гурту – «SoulMarket» з Івано-Франківська. Думаю, назва гурту досить вдало характеризує "душевну спрямованість" даного
колективу. Оперний жіночий вокал в сплетінні з ліричними гітарними ходами, пронизаний потужним гітарним рифінгом та мелодійними соло в поєднанні з характерним барабанним та клавішним супроводом в кращих традиціях Lacuna Coil та Nightwish, безумовно, зачіпили найтонші струни душі присутніх в парку.
Неперевершені "SoulMarket"
Кількість відвідувачів концерту поступово більшає, а тим часом на сцену виходить франківський гурт «The Pizza Boyz!». Хоча і виступали без попередньої визвучки, та швидко знайшли спільну мову із звукотехніками та виклалися на повну, граючи запальний інді-панк-рок.
"The Pizza Boyz!" на третій пісні порвали пласт на бочці, але профі-звукотехніки все швидко виправили :)

Остаточно «розбудити» присутніх в парку вдалося команді «Crossroads» з нашого міста. Учасники гурту грають ще з 99-го року, тому за цей час, однозначно, можуть похвалитися і зіграністю, і якістю матеріалу, і якістю подачі його слухачам. Спокійні лірично-блюзові композиції поступово вступають місце драйвовому стоунер-року – і публіка починає сходитися до сцени і весело танцювати та підспівувати колективу.
Драйвові "Crossroads"
Наступним на сцену виходить гурт «Один» з Івано-Франківська. Якісна музика, хороші тексти. Вже достатньо розігріта публіка охоче підхоплює слова композицій франківських альтернативщиків, і, бачачи таку віддачу, під час виконання кавер-версії легендарної пісні гурту The Arrows «I love rock'n'roll», музиканти запрошують на сцену охочих допомогти виконанню – щасливі калушани разом з музикантами гуртів "Один", "The Pizza Boyz!" та "Maut" співали та відривалися на сцені.
"Один" і компанія - "I love rock'n'roll!"

Поступово вечоріє. Настає час виступу легендарного українського готик-гурту «Холодне Сонце» з м.Києва - чи не найочікуваніших гостей цього вечора. Неймовірну атмосферність та готичність обстановки вдало доповнює повний місяць, який разом зі світлом софітів освітлює захоплену публіку. Калушани та гості міста з захватом вслухалися в кожну нотку, що лунала зі сцени. Словом, це був вдалий дебют для всіх - і для «Холодного Сонця», яке вперше виступало в Калуші, і для калушан, які вперше мали нагоду спостерігати схожий гурт на великій сцені в рідному місті.
"Холодне Сонце" підігріває публіку
Закривали концерт вже добре відомі Калушу рокери з гурту «Листопад». До слова, цей гурт вже брав участь в концерті, організованому «Світом Альтернативної Культури» минулого року - так і тепер повторив свій успіх, цього разу на великій сцені. Драйвові мотиви олдового хеві-металу нікого не змогли залишити байдужим - розрухалися всі. Хлопці з «Листопаду» добряче дали жару, виконавши, крім своїх композицій, також кавери на легендарних Helloween, DeepPurple, Iron Maiden та Europe. Публіка охоче підспівувала і ніяк не хотіла відпускати їх зі сцени.
Фейєричні "Листопадівці"
Хотілося б відзначити і відмінну роботу ведучих, які не давали присутнім в парку скучити в перервах між виступами гуртів і тішили глядачів веселими конкурсами з цінними призами від головних партнерів фестивалю.
Ведучі концерту - Андрій Малинка та Катерина Ковальчук
Та все добре, що добре закінчується. Так, команді «Світу Альтернативної Культури» цілком успішно вдалося «розбудити» вже готових до «зимової сплячки» шанувальників важкої музики і дати «під зад» осінньо-зимовій депресії. Та це не вершина. «Рок-Шторм» - лише ще одна сторінка в нашій з Вами історії. Попереду нові горизонти, нові звершення, нові досягнення – і команда «САК» не збирається зупинятися.

Фотографії взято з групи в соціальній мережі ВКонтакте, присвяченій ГО "САК"
Відео з концерту можна знайти в відповідному розділі офіційного сайту "САК" або ж на сторінці YouTube

Немає коментарів:

Дописати коментар