Шукати в цьому блозі

суботу, 14 серпня 2010 р.

Транслюємо своє радіо в простори Інтернету

Мова піде про встановлення та налагодження мережевого радіо на основі SHOUTcast DNAS Server'а. Спрощена версія налаштування
Ця вся дрянь дасть змогу Вам транслювати в Інтернет те, що ви самі прослуховуєте :)


1. Встановлюємо SHOUTcast DNAS Server. (Shoutcast-1-9-5-windows.exe, посилання в кінці статті)


2. Сервер SHOUTcast DNAS спочатку працює тільки з англомовним кодуванням windows-1252 і не підтримує російськомовне windows-1251, - для вирішення цієї проблеми треба замінити оригінальний файл запуску сервера SHOUTcast модифікованим. Оригінальний файл лежить в корені встановленого SHOUTcast Server. (Sc_serv.exe, посилання в кінці статті)


3. Запустимо сервер SHOUTcast DNAS - натисніть Пуск -> Програми -> SHOUTcast DNAS -> SHOUTcast DNAS (GUI) або C:\Program Files\SHOUTcast\Sc_serv.exe:
4. Встановлюємо DSP плагін SHOUTcast DNAS для мовлення потоку через Winamp. (Shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe, посилання в кінці статті)


5. DSP плагін SHOUTcast DNAS спочатку не підтримує кирилицю, для вирішення цієї проблеми треба замінити оригінальну бібліотеку модифікованою. Оригінальна версія лежить в папці Plugins встановленого Winamp'а. (Dsp_sc.dll. посилання в кінці статті)


6. Запускаємо Winamp. Запустимо DSP плагін SHOUTcast DNAS, - для цього натиснемо комбінацію клавіш Ctrl + P, виберемо підрозділ DSP (эффекты) розділу Подключаемые модули, виберемо плагін Nullsoft SHOUTcast Source DSP v1.8.2b [dsp_sc.dll], натиснемо кнопку Настройка активного модуля, а потім кнопку Закрыть. Перед Вами з'явиться вікно:

7. Переходимо на вкладку Encoder і в пункті Encoder Settings вибираємо бітрейт мовлення для Encoder 1:


8. Переходимо на вкладку Output, натискаємо кнопку Yellowpages, та заповнюємо потрібні, на вашу думку, дані про Ваше радіо:


9. Для запуску передачі аудіопотоку на сервер SHOUTcast запустіть музику і натисніть кнопку Connect. Для надійності можна поставити галочку Connect at Startup - щоб при перепідключенні до інтернету не доводилося щоразу самому жмакати Connect
Якщо Ви все зробили правильно, то почнеться передача аудіопотоку і Ви почнете інтернет-трансляцію своєї музики)

P.S. Запущений SHOUTcast Server створює сайт, який містить інформацію про мережеве радіо, історію треків і сторінку адміністрування сервера.
Адреса сервера: http://ip-адрес:8000/

всі вищезгадані файли в одному архіві: посилання 

P.P.S. Як прослухати моє радіо: Для цього вам потрібен програвач Winamp або AIMP - "Файл" - "Открыть URL-адрес" (або ж комбінація клавіш Ctrl+L у Вінампі чи Ctrl+U в Аімпі) - вставити наступний рядок: http://194.44.48.60:8000
Звісно ж, треба хоча би 512 Кб/с швидкості інтернету.  Я вдома не цілодобово, тому слухати моє радіо можна щодня орієнтовно з 13:00 до 19:00 та з 00:00 десь до 3:00
Якось так. Приємного прослуховування ;-)

1 коментар:

  1. UPD: моє радіо зараз не працює, тому що я перестав слухати музику з домашнього компа. Зараз сам для прослуховування музла користуюся інтернет-раіо =)

    ВідповістиВидалити